Home » Blog » Biologische voeding

Biologische voeding

Biologische voeding Leiden

Biologisch voedsel wordt verbouwd zonder gebruik te maken van chemicaliën, kunstmest, onkruidverdelgers en bestrijdingsmiddelen. Dit is anders dan bij conventionele landbouw, waar chemicaliën en andere conserveringsmiddelen worden gebruikt.

De aantrekkingskracht van biologisch voedsel ligt in zijn vermogen om te voorkomen dat we overweldigd raken door het moderne leven. We raken zo verstrikt in interculturele vermenging dat voedsel dat vreemd is aan een bepaald land als exotisch wordt beschouwd. De traditionele manier om gewassen te verbouwen berustte op ouderwets handgereedschap. Zo werd er duizend jaar lang landbouw bedreven. Tegenwoordig kun je biologische producten vinden, die duidelijk geëtiketteerd zijn. Dit is de eerste stap om er zeker van te zijn dat u weet wat er in uw voedsel zit.

Geintroduceerde in biologische voeding 

Als u een groot liefhebber bent van biologisch voedsel, dan zult u er niet achter willen komen dat het meeste voedsel dat wordt aangeboden niet is geteeld met het etiket "biologisch" erop. De term biologisch is een marketingterm. Om vlees biologisch te vinden, bijvoorbeeld, spreken boeren soms de uitdrukking uit met de bedoeling het vlees biologisch te maken.

Dit is belangrijk om te weten, want als u op zoek bent naar biologische vleesproducten, zult u niet degenen willen kopen die gewoon als zodanig zijn geëtiketteerd. U wilt degenen kopen die 100% biologisch zijn. Misschien is dit niet altijd mogelijk omdat niet alle vleesproducenten het juiste biologische proces doorlopen. Het goede nieuws is dat er etiketten bestaan die wijzen op biologische vleesproducten. U kunt er 100% zeker van zijn dat het voedsel dat u koopt inderdaad biologisch van aard is. Hoe kunt u er 100% zeker van zijn dat het biologisch is? Hier zijn een paar manieren om te testen en zeker te zijn.

Wanneer is eten nou echt biologisch?

Ten eerste kunt u uw product testen om er zeker van te zijn dat het biologisch is door het te bekijken. U zult misschien merken dat er een aantal etiketten ontbreken op uw biologische voedingsproducten. Deze producten zijn op een volledig biologische manier geproduceerd.

De andere manier om er zeker van te zijn dat uw biologische voeding op de meest ethische manier wordt geproduceerd, is te kiezen voor de producten die uw engagement sterk maken. Kiezen voor de producten met het Japan Challenge-zegel van de initialen van de hardst werkende man en vrouw in Japan, versterkt de betrokkenheid van de consument bij het bedrijf of het product.

Tenslotte 

U kunt u zich ontspannen in de wetenschap dat uw vlees, gevogelte, eieren en ingrediënten van al deze voedingsmiddelen worden geproduceerd op een manier die tegen de regels van de conventionele praktijken indruist, maar nog steeds binnen de richtlijnen van de biologische praktijken valt. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat u nooit hoeft te lijden aan voedselvergiftiging, of aan uw vrienden hoeft uit te leggen waarom hun gebruikelijke servies of producten een beetje anders lijken dan u dacht dat ze waren.